Όταν η Καβάλα αποδέχεται σιωπηρά το «Ψευδοκράτος» στην ΕΜΙΤΤ 2017



Μία από τις ειδήσεις που πέρασε σχεδόν απαρατήρητηαφορούσε και στην συμμετοχή της Καβάλας στην Τουριστική Έκθεση της Κωνσταντινούπολης, ΕΜΙΤΤ 2017. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας 7η Ημέρα της Καβάλας, μετά τις ακυρώσεις των ελληνικών συμμετοχών στην εν λόγω έκθεση, οι διοργανωτές παρεχώρησαν περίπτερο , δίπλα σε αυτό της Καβάλας, στον τουριστικό οργανισμό της ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ Β. Κύπρου.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας και η επικεφαλής της αποστολής κ. Αν. Ιωσηφίδου, αντί να διαμαρτυρηθούν ή έστω να επιχειρήσουν μία διαμαρτυρία η οποία θα έπρεπε να καταγραφεί για λόγους ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ , το αποδέχθηκαν σιωπηρά ενώ το ζήτημα δεν απασχόλησε ούτε τη συνεδρίαση των σχετικών οργάνων του Δήμου Καβάλας, ή  την κοινή γνώμη της περιοχής.
Αποτελεί πάγια πρακτική της Ελλάδας να αποφεύγεται η συμμετοχή σε εκθέσεις (κυρίως στην Τουρκία) όπου το ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ συμμετέχει ως «χώρα». Σε άλλες εκθέσεις το ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ συμμετέχει συγκεκαλυμμένα μέσω ιδιωτικών φορέων, συλλόγων πολιτιστικών ή τοπικών ή μέσω ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι εκπρόσωποι της Ελλάδας  διαμαρτύρονται έντονα στους επίσημους διοργανωτές των εκθέσεων, είτε μέσω ΕΟΤ είτε μέσω των Πρεσβειών μας.
Στο βαθμό που ισχύει το ρεπορτάζ της εφημερίδας τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα για τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής της περιοχής εν μέσω περιόδου έντασης και προκλήσεων που αυξάνονται λόγω των ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ενεργειών της γείτονος.
Το «ψευδοκράτος» έχει ήδη αξιοποιήσει προς όφελός του τη συμμετοχή του σε μία διεθνή τουριστική έκθεση και ήδη κυκλοφορούν φωτογραφίες  και σχετικό υλικό με το οποίο δημιουργούνται οι εντυπώσεις ότι η ελληνική κοινωνία και οι τοπικές αρχές ή επίσημοι φορείς αποδέχονται σιωπηρά τις  τουρκικές πρακτικές, ως τετελεσμένα γεγονότα.

Σχόλια