4.574 Αξιωματικοί και Στρατιώτες συμμετείχαν σε δύο ταυτόχρονες ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού


Δύο ασκήσεις σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας πραγματοποίησε ο Ελληνικός Στρατός την περίοδο από 22 έως 26 Μαΐου 2017 κινητοποιώντας συνολικά 4.574 Αξιωματικούς Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες.




Οι δύο παράλληλες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν από Σχηματισμούς της ΑΣΔΕΝ και της 1ης Στρατιάς, ενώ σε αυτές συμμετείχαν η Αεροπορία Στρατού με επιθετικά ελικόπτερα AH-64A+/DHA Apache, UH-1H, CH-47DG/SD Chinook, και η Πολεμική Αεροπορία με μαχητικά F-16.



Πιο αναλυτικά σύμφωνα με δημοσίευση του Ελληνικού Στρατού οι δυνάμεις της ΑΣΔΕΝ που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν 295 Αξιωματικοί/Υπαξιωματικοί, 1.832 Οπλίτες, ενώ κινήθηκαν 158 ερπυστριοφόρα οχήματα, 196 οχήματα γενικής χρήσης, 19 πλωτά μέσα και αριθμός ελικοπτέρων της 1ης  ΤΑΞΑΣ.






Την ίδια ακριβώς περίοδο οι δυνάμεις της 1ης Στρατιάς που κονιοποιήθηκαν και συμμετείχαν στην άσκηση μεταξύ22 έως 26 Μαΐου 2017 συνολικά 482 Αξιωματικοί/Υπαξιωματικοί και 1.965 οπλίτες, ενώ κινήθηκαν 153 ερπυστριοφόρα οχήματα, 446 οχήματα γενικής χρήσης και αριθμός ελικοπτέρων της 1ης  ΤΑΞΑΣ.



Η κινητοποίηση μιας τόσο μεγάλης στρατιωτικής δύναμης σε δύο διαφορετικές περιοχές της χώρας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος μετά από 7 χρόνια περικοπών στον προϋπολογισμό του καταφέρνει να διατηρήσει υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας.



Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί ανα την Ευρώπη ανάλογες στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας κινητοποιώντας κάθε φορά σαφώς μικρότερες δυνάμεις από διαφορετικές χώρες ενώ επιπλέον οι δύο ασκήσεις αυτές δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των μεγάλων ασκήσεων που κάθε έτος πραγματοποιεί ο Ελληνικός Στρατός.



http://www.viadiplomacy.gr/4-574-axiomatiki-ke-stratiotes-simmetichan-se-dio-taftochrones-askisis-tou-ellinikou-stratou/

Σχόλια