Ανακοινώθηκε – Οι (φιλοι μας) πούλησαν τους Ρώσικους S400 στον Ερντογάν


Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ρωσικός κολοσσός αμυντικών συστημάτων Rosoboronexport, γνωστοποίησε ότι η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα, χωρίς ωστόσο να τεθεί ακόμα σε ισχύ.
Πριν από περίπου δύο μήνες η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε με ιδιαίτερη αγωνία τα πρωτοσέλιδα, που έκαναν λόγο για συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για αγοραπωλησία πυραύλων S-400.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κολοσσός αμυντικών συστημάτων Rosoboronexport, γνωστοποίησε ότι η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα, χωρίς ωστόσο να τεθεί ακόμα σε ισχύ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα.
«Η σύμβαση έχει υπογραφεί, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Rosoboronexport Aleksey Mikheev στους δημοσιογράφους την Τρίτη, προσθέτοντας ότι «οι εργασίες συνεχίζονται, παραμένουν τεχνικά ζητήματα».
«Θα ικανοποιήσουμε τις άμεσες ανάγκες μας αγοράζοντας αντιπυραυλικά συστήματα S-400 και παράλληλα θα αναπτύξουμε τα δικά μας συστήματα πυραυλικής άμυνας και αντιαεροπορικής άμυνας, καθώς και τα δικά μας δορυφορικά συστήματα», είχε επισημάνει πριν δύο μήνες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Σχόλια