Χάρτης των ΜΚΟ για διακινητές – Τα τουρκικά "Λευκά Κράνη" στη Λέσβο

White Helmets: Αυτή η γη είναι δική μας!
 προκλήθηκε σάλος από δύο ποσταρίσματα στο facebook των δραστηριοτήτων της MKO Moria White Helmets για την οποία πολλά λέγονται. Ας σημειωθεί ότι η ΜΚΟ White Helmets είναι τουρκική με μεγάλη δράση στη Συρία. Δίπλα στο Κέντρο της Μόριας, εκεί όπου τα αιωνόβια ελαιόδεντρα κόπηκαν, έγιναν εργασίες από την εν λόγω ΜΚΟ για το project στη νέα τους γη όπως διαφήμιζε, με φόντο κάποιους να σκάβουν και πίσω μηχανήματα διαμόρφωσης.


Σήμερα ξεκινήσαμε ένα καινούργιο σχέδιο στην "καινούργια μας γη" αναφέρει η ΜΚΟ Moria White Helmets.
Το πως βρέθηκε η γη να είναι δική τους, το αν έχουν άδεια να βρίσκονται στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και να προβαίνουν σε τέτοιες εργασίες είναι ερωτήματα που δεν απαντούν οι ελληνικές αρχές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποκαλυπτική συνέντευξη της δημοσιογράφου που ανέσυρε το θέμα.

Επίσης, πως γίνεται ολλανδική ΜΚΟ να προβαίνει σε εργασίες, προφανώς χωρίς άδεια, επέκτασης του παράνομου καταυλισμού στον ίδιο χώρο του πρώην ελαιώνα; Η εν λόγω ΜΚΟ προέβη σε κανονική διαμόρφωση και σκυροδέτηση βάσεων για να τοποθετηθούν κοντέινερ. Και οι δύο ΜΚΟ "κατέβασαν" τις αναρτήσεις τους μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Σχόλια